Kiégés

Elegem van, de muszáj megcsinálnom…
Fáradt vagyok, nincs erőm, de más nem tudja megcsinálni…
Minden nap ugyanaz a taposómalom…
Mintha mókuskerékben lennék, csak hajtok és nem látom a végét…

A jól végzett munka elégedettséggel tölt el, és további teljesítményre sarkall. Ilyenkor örömmel és lendülettel dolgozol, úgy érzed, hogy bármit meg tudsz oldani. Büszke vagy arra amit elértél és bizonyítani szeretnél.

Közben nem pihensz. Minden időd és figyelmed a munkádé, hiszen jó vagy benne. Még ezt a feladatot is… Persze, azt is elvállalom! Ugyan már, bírom én! De az erőd véges. Ha nem töltekezel, akkor kimerülsz. Fizikailag, szellemileg, érzelmileg. És egyszer csak eljön az a pont amikor már nem okoz örömet a munka. Később pedig az amikor már a munkahelyedre bemenni is kín. Legszívesebben elutaznál egy lakatlan szigetre, lehetőleg egyedül. Fáj a fejed, a gyomrod, nem tudsz aludni.

Ez lenne a burnout?

A kiégés, vagy másik nevén burnout szindróma érzelmi és lelki kimerültség, ami nemcsak a teljesítőképesség csökkenésével jár együtt, de idővel súlyos testi és lelki megbetegedéshez vezethet. Jellemzően a munkájukban eredményességre törekvő, feladataikat magas szinten teljesítő emberek jutnak el leggyakrabban a kiégés különböző stádiumaiba.

Mi a teendő, ha ezeket a tüneteket érzed magadon? Lassíts! Nem megy? Segítek neked abban, hogy hogyan hozd vissza életedbe az egyensúlyt, és hogyan találj vissza az örömmel végzett, sikeres munkához.

Kapcsolat

Időpontot szeretnél egyeztetni egy ingyenes ismerkedő beszélgetésre? Kérdésed van?
Szeretnél többet megtudni a szupervízió alapú coachingról? Érdekel valamelyik tréning?
A +36 30 944 1445 telefonszámon tudsz elérni, vagy hagyj üzenetet és add meg az elérhetőségeidet (telefonszám, e-mail) ahol meg tudlak keresni!