Tréningek

„Egy tökéletes nap sem csak tökéletes percekből épül“

Fodor Ákos …

és egy tökéletes élet sem csak tökéletes napokból áll. Mindannyiunknak vannak nehézségei, kihívásai, szomorú, frusztrált, idegesítő pillanatai. Két választásunk van: vagy hagyjuk, hogy ezek ránk telepedjenek, ránk nyomják a bélyegüket, vagy megtanuljuk, hogyan kezeljük őket.

A személyes mentális egészséget ugyanolyan fontos megteremteni, megtartani, mint a fizikai egészségünket. Ettől függ a boldogságunk, az ép elménk, de ettől függ a munkahelyi hatékonyságunk is. Aki jól érzi magát a bőrében, az szárnyal, akit viszont agyonnyom a stressz, az a munkahelyén sem tud 100%-ot nyújtani.

Csoportos tréningjeim során megtanítom a csapatnak, hogyan tudják megőrizni a mentális egyensúlyukat és ezáltal a hatékonyságukat is.

Burnout prevenciós tréning

A kiégés, vagy burnout alattomos dolog: észrevétlenül, az ingerküszöb alatt érkezik, először csak az örömöt veszítjük el, gépiessé válunk, majd elmegy a munkakedvünk – rosszabb esetben az életkedvünk is.

Az 1 vagy 2 napos prevenciós tréning során megismerkedünka burnout folyamatával, megtanuljuk felismerni a kezdeti tüneteket, és felmérjük, hogy ki lehet érintett benne. Megbeszéljük, ki hol tart egyénileg, és milyen környezeti, vagy személyiségükből adódó kockázati tényezők vannnak ebben.

A tréning során teremészetesen megtanuljuk azokat a módszereket, amik segítenek felvenni a harcot a kiégéssel, segítek a résztvevőknek kialakítani a saját, személyes eszköztárukat és stratégiákat, hogy a burnout helyett újra és újra megtalálják a régi lelkesedést.

A tréning eredménye a kiegyensúlyozott, hatékony munkavégzés.

INGYENES PRÓBAKONZULTÁCIÓ

Stresszkezelési tréning

Minden munkahelyen, családban, otthonban, mindenki életében van valamennyi stressz. A feszültséget nem tudjuk kizárni – a negatív hatásokat azonban igen!

Ha nem foglalkozunk vele, a feszültség legyengít, elbizonytalanít, szorongást okoz és hosszú távon beteggé tesz. Ha nagy a feszültség, lassabban hozunk döntéseket, csökken a kezdeményező- készségünk és a kreativitásunk, egy idő után már csak sablonokban tudunk gondolkodni, és még akkor is bizonytalanul hozunk döntéseket. A stressz gyengíti immunrendszerünket, egyre többet fogunk hiányozni a munkahelyről.

Az 1 vagy 2 napos stresszkezelési tréningen azt tanítom meg a csapatodnak, hogyan küzdjék le a feszültségeket, és hogyan óvják meg a saját testi-lelki egészségüket. Alapvető ismereteket adok át a stresszről és annak hatásairól, közösen végiggondoljuk a személyes helyzetünket, mindenki szembenézhet saját stresszfaktoraival, és személyes cselekvési tervet kap az egészséges élet-egyensúly kialakításához.

A stresszkezelési tréningen olyan technikákkal ismerkedünk meg, mint a mindfulness, ami a munkában és a magánéletben egyaránt sikeresen alkalmazható.

A tréning eredményeképp a munkavállalók kiegyensúlyozottabbak és oldottabbak lesznek.

INGYENES PRÓBAKONZULTÁCIÓ

Reziliencia tréning

“Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra.”

(Charles Darwin)

A rezilianciát leginkább talán „rugalmas alkalmazkodóképesség“-nek lehetne nevezni, ez az a képességünk, ami segít, hogy az adott helyzet történéseit megfelelő módon kezeljük. Az életben és a munkahelyen semmi nem állandó, nem dőlhetünk hátra, hogy ezt véglegesen megoldottuk: mindig alkalmazkodni kell a helyzethez, és új megoldásokkal előállni. Különösen vezetői szinten!

Az alkalmazkodóképesség, vagyis a reziliencia fejleszthető: az 1 vagy 2 napos tréningen megtanuljuk, hogyan oldjuk meg a problémákat változó környezetben, illetve hogyan alakítsunk ki a munkatársainkkal (vagy akár a családunkkal, barátainkkal) támogató és stabil kapcsolatokat.

A tréning eredményeképpen fejlődik a külső hatásokkal és stresszhatásokkal szembeni rugalmasság egyéni és szervezeti szinten, gördülékenyebb és eredményesebb lesz a kommunikáció, erősödik a munkatársak elköteleződése a szervezet felé és megnő a szervezeten belül a munkavégzés hatékonysága. El nem hanyagolható mellékhatásként javulni fog a munkahelyi hangulat és a munkatársak közérzete is.

INGYENES PRÓBAKONZULTÁCIÓ