Coaching

A coaching egyfajta mentáltréning, az igazán jó coach pedig olyan személyi edző, aki segít, hogy elérd a céljaid, helyrebillentsd az életed, kiteljesedj, és a lehető legtöbbet hozd ki magadból. Ugyanazt teszi a lelki jól-létedért, mint amit egy edző tesz a tested egészségéért.

A jó coaching valódi, tudományos módszereken alapuló segítség, nem pedig motivációs idézetek gyűjteménye. De csak akkor, ha megtalálod a neked való módszert és azt a coach-ot, akivel együtt tudsz dolgozni. A módszeremről az alábbiakban olvashatsz – a stílusomat pedig leginkább az első „találkozás” során tudod megismerni, ez segít majd eldönteni, hogy hatékonyak leszünk-e együtt.

INGYENES PRÓBAKONZULTÁCIÓ

Szupervízió alapú coaching

Az általam alkalmazott módszer a coachingnak egy speciális ága, a szupervízió alapú coaching. Ezt két dolog különbözteti meg a többi coaching irányzattól:

Kizárólag szakirányú egyetemi diplomával rendelkező szakember végezheti, ezáltal kizárja a hétvégi coach-tanfolyamot elvégzett „segítőket”

Egyesíti magában a szupervíziós folyamat elmélyültségét és a coaching megoldásközpontúságát, vagyis feltárja a háttérben meghúzódó okokat, és valódi segítséget ad.

Mi fog történni a coaching során?

Elsősorban beszélgetni fogunk, pontosabban inkább te fogsz beszélni. Ne aggódj, ez nem olyan, mint a pszichoterápia, nem kell feltárnod a lelked legrejtettebb mélységeit: különböző kérdésekkel segítek neked, hogy felismerd a helyzetedet, megtaláld a problémák okait, és megoldást dolgozz ki rájuk. Fontos, hogy ezek a megoldások tőled jönnek majd, nem tőlem: úgy változtatod meg az életed, ahogy az NEKED a legjobb.

A coaching nem fogja elűzni a problémákat az életedből, de segít, hogy most és a jövőben is felismerd azok gyökerét, és azonnal cselekedni tudj. A tudat, hogy bármit meg tudsz oldani, megerősíti az önbizalmad, és jelentősen csökkenti majd a stresszt, a szorongást az életedben. Igazi önállóságot ad, amitől szuperhősnek érzed majd magad!

NEM arról fogunk beszélni, hogyan éld az életedet, hogyan végezd a munkádat – hiszen ezeket a dolgokat te jobban tudod nálam. Abban segítek, hogyan alakítsd ki úgy a dolgaidat, hogy az valóban elégedettséggel töltsön el a nap végére!

Milyen formában jelentkezhetsz coachingra?

Egyéni coaching
Az egyéni ülések során ketten vagyunk: csak te és én. Akár virtuálisan, akár élőben beszélgetünk, ez egy biztonságos hely, ahol minden kettőnk között marad.

A téma bármilyen, szakmai élettel, előmenetellel, fejlődéssel, vezetői munkával kapcsolatos helyzet, probléma vagy kérdés lehet. A leggyakrabban azért fordulnak hozzám az ügyfelek, mert már nem találnak örömöt a munkájukban, nem tudják értékelni az elért sikereket, esetleg úgy érzik, hogy egy végtelen mókuskerékben pörögnek, soha nem tudják utolérni magukat.

Az egyéni coaching általában 6-12 alkalomból áll, ezek egyenként 60 percesek, 2 alkalom között 7-14 nap telik el. Ahogy látod, elég nagy a szórás, hiszen minden ember más problémákkal fordul hozzám, a megoldás pedig mindig személyre szabott.

A 0. alkalom egy skype beszélgetés, amikor megismerkedünk, elmondod, a problémát, én pedig felvázolom, hogy milyen módszerrel, milyen menetrend szerint tudunk majd megoldásokat keresni rá. Ez egyben az én bemutatkozásom is, meggyőződhetsz a hozzáértésemről, megismerkedhetsz a stílusommal, és el tudod dönteni, hogy szimpatikus vagyok-e számodra. Ez a coaching során nagyon fontos!

Karriertanácsadás pályakezdőknek, álláskeresőknek és pályamódosítóknak

Akár kezdő vagy még a munka világában, akár „csak” egy új karrierre szeretnél átnyergelni, sokat segíthet egy pályaorientációs tanácsadás. Feltérképezzük, hol tartasz most, mi tenne boldoggá, miben tudnál igazi sikereket elérni, és ehhez mit kell tenned. Felkészítelek a munkakeresésre, segítek az önéletrajzod összeállításában, próbainterjúkkal készülünk az igazi megmérettetésre, hogy elnyerd álmaid állását.

Több éve nyújtok karriertanácsadást egyetemistáknak, céges oldalon pedig HR szekértőként és vezetőként dolgoztam, így ismerem a munkaerőpiacot, a céges kiválasztási folyamatokat, az állásinterjúkat.

A karriertanácsadás jellemzően 6 alkalom, alkalmanként 60 perces. Általában egyéni szinten zajlik, de igény szerint 3-5 fős kiscsoportoknak is tudok segíteni (ha például többen jelentkeztek az egyetemről, vagy egy cégtől, hasonló helyzetből, hasonló célokkal.)

Kattints ide és beszéljük meg, mire lenne most a legnagyobb szükséged!

INGYENES PRÓBAKONZULTÁCIÓ

Team coaching

Szupervízió alapú coaching szakmai teamek, projektek számára. A team coaching során nagyobb hangsúlyt kap a hatékony együttműködés megerősítése, illetve egy-egy projektre is tudunk koncentrálni. Nem csak akkor ajánlott, ha gondok vannak: még egy jól működő csapatot is hatékonyabbá tehet!

A team coaching folyamán közösen megvizsgáljuk a csapat működési módjait, belső viszonyait, feltárjuk a problémákat, az egyes tagok erősségeit, gyengeségeit, és azt, hogyan tudjátok mindezeket kombinálni a leghatékonyabb feladatmegoldás érdekében.

Nem vagdalkozunk, nem hibákat keresünk, hanem közösen kialakítjuk az együttműködés kereteit és alapelveit, amelyeknek köszönhetően mindenki a képességei legjavát tudja nyújtani. A team coaching eredménye a hatékony és transzparens együttműködés, az őszinte és nyílt kommunikáció, tiszta munkafolyamatok és döntési mechanizmusok, vagyis az eredményesebb együttműködés.
A team coaching 1-2 hetente 90 perces ülésekből áll. Elsősorban 5-10 fős csoportoknak ajánlom, de igény szerint kisebb, vagy nagyobb teameknek is tudok segíteni.

Kattints ide és beszéljük meg, mikor, hogyan tudok a leghatékonyabban segíteni!

INGYENES PRÓBAKONZULTÁCIÓ